dissabte, 11 de maig del 2019

"LA VOLADA DEL PINSÀ" XXV PREMI DE NOVEL·LA VALLDAURA - MEMORIAL PERE CALDERS


"La volada del pinsà" ha estat la novel·la guanyadora del XXV premi Valldaura-Memorial Pere Calders que organitza la UAB (universitat Autònoma) i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Molt contenta i agraïda d'aquest reconeixement.

"Era un petit pinsà de ceràmica. El seu aspecte era més aviat trencadís però semblava ben viu. Fra Bernat s'hi havia esmerçat de valent; lluïa un plomatge virolat i una cua en forma de ventall, el cap altiu i el posat majestuós. Els darrers dies havia passat hores al taller acabant aquella petita obra d'art. Havia polit amb delicadesa cada part del seu pinsà, donant-li forma, llimant-ne tots els detalls, com si d'allò en depengués la seva vida. Havia escollit cada color, acuradament, cercant el tint que més li convenia: el blau dels nabius per al caparró, el vermellós de la melca per a la cara i el pit, marró d'argila per acolorir-ne el dors, negre carbó i blanc de guix per a la cua i les ales. Per fer-ne els ulls, havia baixat al riu a cercar un parell de pedretes llimades per les aigües fredes. Entre els còdols i la sorra gruixuda de la riba n'havia escollides dues de semblants, d'un negre intens, brillant i ben polides. Quan les va col·locar, a banda i banda del caparró, va envejar-les sabent que aquells petits ulls cecs seguirien la Margalida en el seu camí, mentre que els seus deixarien aviat de veure-la".
fragment de "La volada del pinsà"

Més informació:
http://premis-literaris.uab.cat/ca/noticies/ca/es-donen-coneixer-els-guanyadors-de-ledicio-2019-dels-premis-literaris-de-lajuntament-de