dissabte, 13 de maig del 2017

PÈSSIMA FANÀTICA D'ESPLÈNDIDES ESDRÚIXOLES! Jugant amb les paraules


Mira-les que esplèndides les esdrúixoles! Són tan màgiques, hipnòtiques, romàntiques, magnètiques... Jo en sóc pèssima fanàtica!
I, com a secretària llunàtica, en cerco amb urgència. En majúscules o minúscules, de típiques, clàssiques, ràpides i finíssimes, excèntriques o plàcides. Que parlin d'ètica, de pel·lícules fantasmagòriques, de fórmules matemàtiques o d'electrònica. Bíbliques, místiques, d'església o històriques, si s'escau.
Vull omplir una pàgina simpàtica i harmònica de música i rítmica d'esdrúixola. Em serveixen paràboles metafòriques, humanístiques, gastronòmiques, tècniques de mecànica automobilística, aerodinàmica, astrofísica, característiques químiques, filosòfiques, sistèmiques, holística o hipòtesis sectàries. Plàstiques i elàstiques, de tómbola, d'òptica, de màquines centrífugues, d'interferències radiofòniques o tàctiques interplanetàries.
Les intrínseques de fàbriques metal·lúrgiques, universitàries, econòmiques, d'ambulàncies i clíniques hospitalàries o farmacèutiques. De península desèrtica o aquàtiques (d'àncora Mediterrània o nàutica oceànica i marítima). D'àligues, vídues, números, àrbitres, demències, tomàtigues, àlgebra... tant se val.
En cerco a la ràdio, ben còmiques, àcides o sòlides. Mil·limètriques o ergonòmiques. Colèriques o amb llàgrimes íntimes de melancòlica pèrdua. En família o públiques, de justícia i consciència, de mísera pràctica política o de l'onírica independència. De democràcia i república.
Porteu-me-les de les Amèriques, de Bèlgica, d'Algèria o dels antípodes, si cal. Amb fragància aromàtica de colònia de sàlvia o de pútrida misèria amb nàusees alcohòliques. De rebesàvies amb túniques asiàtiques o ceràmica prehistòrica cromàtica.
Totes seran estimadíssimes si, en essència, la brúixola sempre marca la tònica a l'antepenúltima síl·laba!